Verbeteringen in de wijk Hagslagen
Welkom op de projectpagina over de geplande verbeteringen in een gedeelte van de wijk Hagslagen. Op deze pagina vindt u alle informatie over de werkzaamheden, het ontwerp, en hoe u kunt meedenken.
Planning en werkzaamheden
In februari 2024 hebben wij een brief verstuurd over verbeteringen in een gedeelte van de wijk Hagslagen. In die brief gaven wij aan dat onze werkzaamheden starten als de werkzaamheden van Enexis en Vitens klaar zijn.
Enexis en Vitens starten niet in november 2024, maar in de loop van 2027
Dat staat in de nieuwe planning die wij van hen hebben ontvangen. Wij starten daarom met de voorbereidende werkzaamheden. Bijvoorbeeld het maken van een voorontwerp en het houden van een inloopavond waar wij u het voorontwerp laten zien.
Kom naar de inloopavond
- Wanneer: Woensdag 18 december 2024
- Tijd: 18.00 – 20.00 uur
- Locatie: Syrisch Orthodoxe Kerk Ignatius Nurono, Roelf Bosmastraat 35, Rijssen
Tijdens de inloopavond kunt u:
- Het voorontwerp bekijken
- Uw mening geven via een reactieformulier
- Uw reacties worden waar mogelijk verwerkt in het ontwerp.
U kunt het voorontwerp alvast bekijken op de Presentatietekening Inrichting Woonerf (pdf, 5 Mb). De tekening in het voorontwerp laat nieuwe en bestaande groenvoorzieningen, rijbanen, parkeerplaatsen, speelplekken en plekken voor afvalcontainers zien. Er staan symbolen op voor dingen zoals zitbanken, bomen, lantaarnpalen en plekken voor afvalcontainers. Ook is er een legenda, hierin wordt de betekenis van de symbolen uitgelegd.
Van sommige uitgangspunten kan niet worden afgeweken. Bijvoorbeeld de groene parkeervakken en dat de inrichting een woonerf wordt.
De wijk wordt een woonerf, met een maximale snelheid van 15 km/uur. Dit draagt bij aan:
- Verkeersveiligheid: Voorrang voor voetgangers, fietsers en spelende kinderen
- Vergroening: Meer ruimte voor waterberging (wadi’s) en groene zones
- Leefbaarheid: Meer sociale verbinding en recreatiemogelijkheden
Om het milieu te beschermen, wordt in de wijk een gescheiden afvoersysteem voor riool- en regenwater aangelegd. Dit betekent dat regenwater niet meer via het riool naar de waterzuivering gaat, maar in de grond wordt opgenomen. Ook op privéterreinen willen we regenwater zoveel mogelijk scheiden. Hiervoor hebben we uw hulp en toestemming nodig. Later ontvangt u meer informatie over hoe dit op uw terrein geregeld kan worden.