Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gokautomaat plaatsen

U vraagt een vergunning aan als u een gokautomaat (kansspelautomaat) in uw bedrijf wilt plaatsen. Deze vergunning heet een aanwezigheidsvergunning. Voor een behendigheidsautomaat, zoals een flipperkast, is geen vergunning nodig. U vraagt een vergunning aan via het digitale aanvraagformulier.

Hoogdrempelige en laagdrempelige horecabedrijven

Voor het toekennen van de vergunning maakt de gemeente een onderscheid tussen laagdrempelige en hoogdrempelige horecaondernemingen. Daarnaast is het mogelijk dat u een exploitatievergunning moet aanvragen bij de Kansspelautoriteit.

Hoogdrempelige horecabedrijven

Hoogdrempelige horecabedrijven (zoals cafés, bars, restaurants en nachtclubs) kunnen een vergunning krijgen voor maximaal 2 kansspelautomaten. Verder geldt:

  • Het hoogdrempelige horecabedrijf is in het bezit van een geldige drank- en horecavergunning
  • Het café- of restaurantbezoek staat op zichzelf. Er vinden geen andere activiteiten plaats waaraan een zelfstandige betekenis kan worden toegekend
  • De activiteiten richten zich vooral op personen van 18 jaar en ouder

Laagdrempelige horecabedrijven

Laagdrempelige horecabedrijven (zoals snackbars, kantines en lunchrooms) zijn bedrijven die niet aan de eisen voor hoogdrempelige bedrijven voldoen. Laagdrempelige horecabedrijven krijgen géén vergunning voor kansspelautomaten en mogen alleen behendigheidsautomaten exploiteren.

Afhankelijk van het aantal gokautomaten betaalt u tussen de € 56,50 en € 362,50.

  • Hoogdrempelige inrichtingen (cafés, bars en nachtclubs): 2 speelautomaten, waarvan maximaal 2 kansspelautomaten
  • Laagdrempelige inrichtingen (snackbars, kantines, restaurants): maximaal 2 behendigheidsautomaten (géén kansspelautomaten)

Het is niet mogelijk een speelautomatenhalen te vestigen en exploiteren in de gemeente Rijssen-Holten. Er is ook geen voornemen om dit mogelijk te maken.

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van uw aanvraag. Deze termijn mogen wij 1 keer verlengen.

U kunt binnen 6 weken bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.